Taiteilijat

Purkutaidetalo Pinni47 on nyt suljettu, suuri kiitos kaikille kävijöille ja tukijoille!

Kuraattori Teemu Mäenpää valitsi Pinni47:n taiteilijahakuun tulleesta lähes 140 ehdotuksesta mukaan näyttelyyn yhteensä 24 tekijää / ryhmää. Mukana on laaja edustus eri taiteenlajeista.

Purkutaidetalo Pinni47:n teosluettelo.

Eetu-Elmeri & Octo

Eetu-Elmeri & Octo tekevät yhteistyössä muraalin Pinni47:n Pinninkadun puoleiseen julkisivuun. Eetu-Elmeri on itseoppinut taiteilija joka tykkää maalata surrealistisia teoksia tietoisesti tietoisen mielen ulottumattomista vapaalla virralla. Hänen suurin intohimonsa on maalata isoja muraaleja, ja hän onkin hyvin iloinen päästessäni toteuttamaan sellaista Pinni47:n yhteydessä. Octo on itseoppinut taiteilija/muralisti Tampereelta. Hän on tehnyt graffitia yli kymmenen vuoden ajan, mistä puolet on ollut muraaleita ja tilaustöitä. Hänen tyylinsä on yksityiskohtainen ja omaleimainen. Octon tyylilliset vaikutteet tulevat muun muassa scifistä ja robotiikasta, sarjakuvista, animesta sekä tietysti perinteisestä graffitista. Katutaiteessa, graffitissa ja kaikessa taiteessa Octoa kiinnostaa sääntöjen rikkominen ja kaikki boksin ulkopuolelta tuleva. Maalaminen on hänelle myös meditatiivinen kokemus.
Instagram: @eetu___elmeri & @occultocto

Ida Sofia Fleming

Ida Sofia Fleming työskentelee kuvanveiston, performanssitaiteen, näyttelijäntyön, liikkeen ja äänen rajapinnassa. Hänen työskentelyssään on oleellista fyysisyys ja materian prosessi luonnossa. Luonnon kautta Fleming kokee löytävänsä tärkeimmät työkalunsa taiteen tekemiseen. Niitä ovat ajan käsitys, hauraus ja vahvuus sekä hiljaisuus. Teoksien teema painottuu arkkitehtonisesti tilallisiin, pyhyyttä käsitteleviin teoksiin, äänellisiin veistosinstallaatioihin sekä performansseihin. Teokset ovat arkkitehtuuriin upotettuja lavasteita muistoista ja materian ohikiitävyydestä tässä hetkessä. Fleming luo ihmisten koettaviksi tiloja, jotka jättävät katsojaan jäljen materian, tilan ja kehon kautta. Lähtökohtana hänen teoksissaan on aina arkkitehtoninen tila ja häntä kiinnostavat erityisesti vaihtoehtoiset tilat taiteen esilletuomiseen.
 https://idasofiafleming.wordpress.com/sculpture/
Instagram: @flemingidasofia

Inka Hannula & Teemu Raudaskoski

Inka Hannula ja Teemu Raudaskoski ovat tamperelaista kuvataiteilijoita. Turun Taideakatemiasta valmistunut taiteilijapari on työskennellyt noin 15 vuoden ajan maalaustaiteen ja monitaiteellisten projektien parissa. Yhteismaalausten tekemisen Hannula ja Raudaskoski aloittivat vuonna 2020. He toteuttavat yhteisteoksensa suunnittelematta ja improvisoiden yhtä aikaa samaa maalauspohjaa työstäen. Välillä he vaihtavat paikkaa teoksen ääressä ja jatkavat toistensa aloittamaa maalausjälkeä. Yhteisteosten lopputulos on aina yllätys ja jälkeenpäin ei voi enää tunnistaa sitä mikä jälki on kummankin tekemä. Hannulan ja Raudaskosken yhteisteoksia on ollut esillä parin vuoden aikana muun muassa Galleria Saskiassa Tampereella ja Galerie Pleikussa Berliinissä. Viime vuonna he toteuttivat Tampereen Elokuvajuhlien visuaalisen ilmeen. Kaksi heidän yhteismaalaustaan löytyy myös Tampereen Taidemuseon kokoelmista.
https://www.hannularaudaskoski.com/
https://www.inkahannula.com/
https://www.teemuraudaskoski.com/

Katja Hynninen

Katja Hynninen on Tampereella asuva muotoilija ja taiteilija. Taiteen tekemisessä Hynniselle on tärkeintä itse prosessi – tutkimus ja havainnot – sekä niiden tekeminen näkyväksi. Pinni47:n näyttelyyn Hynninen on rakentamassa tilateosta, joka kuvaa muodonmuutosta rikkinäisestä ja hylätystä ehjäksi ja tarpeelliseksi. Pian purettava kerrostalo kiehtoo häntä taiteen esittämispaikkana, koska se on vastakohta perinteisille taideinstituutioille. Esimerkiksi yksi taidemuseoiden perustehtävistä on säilyttää teokset mahdollisimman pitkään ja muuttumattomina. Purkutaloihin tehtävässä taiteessa merkityksellistä on sen sijaan teosten väliaikaisuus ja katoavuus. Uransa aikana Hynninen on saanut kosketuspintaa sekä museoihin ja gallerioihin että ainutkertaisiksi tarkoitettuihin taidetiloihin. Molemmat ovat yhtä tärkeitä, sillä paikkoja joissa ihminen pääsee taiteen äärelle, ei voi koskaan olla liikaa.
http://karkelo.com/
Instagram: @karkelo_

Tommi Järvinen

Tommi Järvinen, joka tunnetaan myös nimimerkillä T137, on itseoppinut tamperelainen taiteilija. Hänen intohimonsa katutaiteeseen alkoi jo nuorena, ja siitä on kasvanut elämänmittainen harrastus. Teoksissaan T137 käyttää useita eri tekniikoita ja toteutustapoja kuten sapluunamaalusta, tilataidetta ja installaatioita. Hänen teoksissaan näkyy usein myös valtakulttuurin rajoja rikkovan kansantaiteen elementtejä. Katutaiteen lisäksi T137 on suunnitellut elämyksellisiä tiloja ja esineitä muun muassa sisähuvipuistoihin ja turistikohteisiin. Taiteen luomisen lisäksi Järvinen harrastaa katutaiteen spottausta. Hän on matkustanut muun muassa Berliiniin, Amsterdamiin, Tel Aviviin ja Palestiinaan etsimään inspiraatiota omien teostensa luomiseen. T137 toivoo taiteensa herättävän katsojissa paitsi wow-elämyksiä myös kysymyksiä – kysymyksiä joihin ei välttämättä löydy selkeitä vastauksia tai vahvoja kannanottoja.
Instagram: @thundred37

Jarmo Kallinen

Taiteellisessa työssään Jarmo Kallinen on kiinnostunut siitä, miten me kaikki olemme osa inhimillistä jatkumoa muinaisista ajoista aina tähän hetkeen asti. Taidehistoria on hänelle jotain koko ajan uudelleen syntyvää ja aina ajankohtaista. – Pinninkatu 47:ssä sijaitsevan talon päivät ovat luetut. Pääsen tutustumaan taloon sen terminaalivaiheessa, juuri ennen kuin sen hermosto ja vedenkierto suljetaan pysyvästi. Miksi, sitä en tiedä. Haluan liittää omalla taideteollani itseni talon historiaan ja siten omalla tavallani kunnioittaa sitä. Jälkeni on pieni ja kevyt, Kallinen kertoo. Hän on tehnyt paikkasidonnaisia installaatioita aiemminkin, ja tila on hänelle aina haaste. Yli kahdenkymmenen viime vuoden aikana hän on tutkinut erityisesti vettä, ensin veden kiertoa ja sitten puita, jotka ovat luonnon vesipumppuja. Kallinen on tutkinut taiteessaan myös metsiä, taidehistorian puutarhoja sekä varhaista maataidetta ennen maataidekäsitteen syntymistä.

Emmi Kallio

Emmi Kallio on Tampereella asuva taidemaalari. Hänen maalauksensa ovat ekspressiivisiä ja viitteellisen esittäviä. Teoksillaan hän haluaa usein tarkastella epämääräisiä ja vaikeasti sanoitettavia tunteita, lempeää huumoria unohtamatta. Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän toimii aktiivisesti kuvataiteen järjestökentällä. Purkutaidetalo tarjoaa hänelle ainutlaatuisen mahdollisuuden työstää laajaa pintaa. Kallio haluaakin teoksellaan tuoda maalauksen lähelle katsojaa ja luoda kokemuksen maalauksen sisään astumisesta.
www.emmikallio.com
Instagram: @emmikallioartist

Pasi Eerik Karjula

Pasi Eerik Karjula on Kurussa asuva kuvanveistäjä joka tunnetaan puuveistoksistaan. Vaikka hän onkin koulutettu kuvataiteilija, Karjulan teosten käsittelytapa synnyttää usein mielleyhtymiä primitiiviseen kuvastoon ja ITE-taiteeseen. Karjulan vähäeleiset ja viitteellisesti esittävät veistokset ruokkivat herkullisesti katsojan mielikuvitusta. Karjula on toteuttanut julkisia teoksia Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa ja hänen teoksiaan on muun muassa Kiasman, Sara Hildénin taidemuseon ja Malmön taidemuseon kokoelmissa.
www.pasi-eerik-karjula.fi
Instagram: @pasi_karju

Jesse Kitinoja

Jesse Kitinoja on tamperelainen arkkitehti ja taiteilija, joka pyrkii löytämään merkityksellisyyttä ympäröivästä – välillä mielettömästäkin – todellisuudestamme kuvan ja sanan keinoin. Hän on kiinnostunut sekä arkkitehtina että taiteilijana erityisesti ajan ja paikan käsitteistä. Teosten nimet ja merkitykset kuvien takana ovat tärkeä osa hänen työskentelyään. Teoksensa Kitinoja toteuttaa usein spraylla ja sapluunoilla. Viime aikoina hän on työskennellyt myös julkisen taiteen parissa. Kuusamon Karhuntassu-keskukseen valmistui tänä vuonna hänen suunnittelemansa valoteos ja hänen seuraava projektinsa sijoittuu Turkuun Kupittaan Seikkailupuistoon. Tulevaisuudessa Kitinoja haluaa työskennellä arkkitehtuurin ja taiteen rajapinnassa. Pinni47:ssa häntä kiinnostavat paitsi hienot puitteet myös mahdollisuus kääntää huomio hankkeen traagiseen puoleen – vanhan rakennuksen purkamiseen. – Joka kerta kun hävitämme tällä tavoin palan historiaamme ja päädymme purkamaan korjaamisen sijaan, olemme epäonnistuneet yhteiskuntana, Kitinoja sanoo.
Instagram: @j.kitinoja

Samuli Kivinummi

Samuli Kivinummi on tamperelainen kuvataiteilija. Hän haki mukaan Purkutaidetalo Pinni47:än taiteilijaksi, koska hänen sydäntään lähellä oleva graffititaide asuu juuri purkutaloissa. Pispalan Feimiä ei enää ole ja myös Pinni47 puretaan syksyllä. Tulitikkutehtaan edesmennyt graffitiskene elää hänen näyttelyyn rakentamassaan Wall of Fame -teoksessa, jonka materiaalina on käytetty tehtaan alueelta kerättyjä spraymaalipurkkeja.
Instagram: @samulikivinummi

Kärhi-työryhmä

Kärhi-työryhmä koostuu kolmesta oman alansa taiteilijasta, joita yhdistää toimiminen Teatteri Telakalla. Visuaalinen suunnittelija Nadja Räikkä, liike- ja sirkustaiteilija Vilhelmiina Sinervo sekä teatteriohjaaja Tommi Silvennoinen yhdistävät voimansa, pelkonsa, onnensa ja heikkoutensa kasvitaiteellisessa Kärhi- trilogiassa. Trilogia käsittelee kasvin, runon ja ihmisen mahdollisuuksia. Ensimmäinen osa on Teatteri Telakalla toukokuussa 2023 nähtävä näyttämöteos Kohtaaminen. Toinen osa Liikkeellelähtö on Pinni47:ssa koettava kasvitaiteellinen installaatio, jossa keskiössä on kasvien ja runon äärellä tapahtuva oleskelu. Toisen osan kantava taiteellinen idea on ajatus jatkumosta: miten taideteokset liittyvät toisiinsa, kuinka ne kommunikoivat ja ”kärheytyvät” keskenään? Näyttelyssä nähtävässä teoksessa kohdataan jo syntynyt taiteellinen ilmiö uudelleen muuntuneessa tilassa. Kysymys on siis taiteellisen kokemuksen syventämisestä.
Instagram: @karhi_trilogia & @nabukadnessar & @vilhelmiinasinervo

J.P Köykkä

J.P Köykkä on Kyrönlahdessa asuva ja työskentelevä taidemaalari. Hänen maalauksissaan sävyt ja muodot muodostavat rytmikkäitä melodioita, jotka taipuvat mekaanisiksi sommitelmiksi, liikkuen abstraktin ja figuratiivisen välillä. Maalaukset levittäytyvät tilaan luoden tilallisen tunnelman ja kokemuksen. Taiteilijan teokset jättävät tilaa katsojan tulkinnalle ja seikkailulle kunkin omissa muistoissa ja mielenmaisemissa. Köykkä on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta, ja hänen teoksiaan on muun muassa Kansallisgalleriassa sekä Valtion taideteostoimikunnan ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa.
https://jpkoykka.com

Tiina Lamminen

Tiina Lamminen on tamperelainen taidemaalari. Maalaamisen lisäksi hän on tutkinut taidetta ja kirjoittanut siitä. Viime vuodet ovat olleet haastavia monille nykytaiteilijoille ja Lammisen kohdalla tämä on johtanut materiaalisuuden pohdinnan ja piirtämisen pariin. Sanomalehtien sarjakuvat olivat 1960-luvulla hänen ensikosketuksensa maalattuun kuvaan jossa siveltimenjälki näkyy. Painojälki on niissä umpimustaa, samoin tussi ja toisinaan rasterointi varjostaa. Siveltimen kärjen jälki hiipuu, miten Modestyn ikoninen silmärajaus on tarkka. Piirtäjät kuvaavat sarjakuvan hahmot kukin omalla tyylillään. – Olen harjoitellut Modesty Blaisea, Wonder Womania, Tex Willeriä ja Korkeajännitystä. Toisto on tapa oppia. Arkipäivässä yhdistyvät kestävä ja lyhytkestoinen, arvokkuus ja irvokkuus, korkea ja matala.
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tiina-lamminen
Instagram: @lamminentiina

Johanna Lonka

Johanna Lonka on kuvataiteilija joka yhdistää työskentelyssään veistoa, kuvaa, ääntä ja löydettyjä materiaaleja. Hänen työskentelynsä sijoittuu sekä sisä- että ulkotiloihin ja teoksissaan hän käsittelee elollisten olioiden, paikkojen tai käsitteiden muuntautumista. Hänen installaatioissa omalakinen evoluutio ottaa vallan ja monilajista yhteiselämää kuvataan kokeellisen lähestymisen kautta. – Pinni47-projektiin hain siksi, että tilateoksia on kiinnostavaa tehdä myös epätyypillisiin näyttelytiloihin; käymistilassa oleviin lokaatioihin valkoisten kuutioiden vastapainoksi. Kun ripustuksen rajoitteet ovat pienemmät, vain jaksaminen, aika ja materiaalin riittävyys on rajana. Työtekniikkani edellyttää yleensä hidasta, pikkutarkkaa käsityötä tai editointia, mutta improvisaatio ja roso ovat ikiaikainen rakkauteni, Lonka kertoo.
http://johannalonka.com/
Instagram: @johannalonka

Maarit Luttinen & Samu Peltola

Maarit Luttinen on Tampereella työskentelevä kuvataiteilija. – Minua inspiroi eniten taide, joka imee täysin omaan maailmansa. Kun teosta katsoessa tai kokiessa tuntuu hetken ajan siltä että on jossain täysin muualla missä oikeasti on – eri ajassa ja paikassa – ollaan jonkin kauniin ja unohtumattoman äärellä. Toivon, että myös omat teokseni tarjoavat kokijalleen kaninkolon, jonne voi hetkeksi hukata itsensä ja ajatuksensa, oli kyseessä sitten pieni maalaus tai koko huoneen kokoinen installaatio, Luttinen kertoo. Samu Peltola on Nivalasta lähtöisin oleva, mutta nykyisin tamperelaistunut kuvataiteilija. – Töissäni haluan pitää kiinni intuitiosta ja jättää mediasta riippumatta myös työstämisen jälkiä esille. Tavoitteenani on aina luoda taidetta, jossa on esillä tietynlainen arkinen vaaran tunne. Se laittaa katsojan kyseenalaistamaan asioita, parhaimmillaan jopa itseään, Peltola valottaa. – Me molemmat uskomme, että taide toimii ikäänkuin vasarana. Pyrimme sen avulla lisäämään tietoisuutta aikamme polttavista ongelmista. Oli media sitten mikä tahansa, taide voi toimia myönteisen muutoksen välineenä.
https://kulttuuripankki.fi/tekija/maarit-luttinen-samu-peltola-taidekollektiivi
Instagram: @marakatten & @samudam1

Elliina Peltoniemi & Pecka Peckersson

Elliina Peltoniemi on tamperelainen kuvataiteilija, joka tykkää rönsyillä ulos raameista, sekä taiteessa että taiteen ulkopuolelle. Hän nauttii kaikesta luovasta härväämisestä inspiroivien ihmisten kanssa vastapainona yksintekemisen hiljaisuudelle, jota myös rakastaa. Peltoniemi ammentaa ideoita töihinsä itselleen ajankohtaisista ajatukskeloista sekä luonto- ja uniaiheista. Pinni47:än taiteilijaksi hän haki mukaan koska kohde inspiroi, ja hän oli jo pitkään haaveillut paluusta hiilipiirrosten pariin. Hän on aiemminkin toteuttanut piirroksia gallerioiden seiniin, mutta tällä kertaa niitä ei tarvitse maalata päälle tai pestä pois! Pecka Peckersson on Jumesniemen omaehtoinen taiteentekijä, joka tunnetaan Tampereen UG-piireissä monipuolisena tekijämiehenä. Hänen repertuaariinsa kuuluu kaikkea mielenkiintoista itsetehdyistä moottoripyöristä aina filmille kuvattuihin elokuviin asti. Peckersson on tunnettu myös kiinnostuksestaan monenlaisiin vanhoihin vekottimiin, laitteisiin ja ja kulkupeleihin.
Instagram: @elliinapeltoniemi

Tinja Ruusuvuori

Tinja Ruusuvuori työskentelee installaatio-, video- ja elokuvataiteen kentällä, painopisteenä subjektiivinen ja luova dokumentaarisuus. Hänen teoksiaan on ollut esillä useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja gallerioissa. Pinni47:n näyttelyyn Tinja toteuttaa videoinstallaation, joka esittelee erilaisia ei-suorituskeskeisiä toimintoja. Eitekemisten kokoelma (Undoings) koostuu noin 60 ihmiseltä kerätyistä videoista. Teos sai alkunsa burnoutin kokemuksesta ja ystävien välisestä, hyödyttömiä aktiviteetteja käsittelevästä videokirjeenvaihdosta. Se sisältää vielä selvittämättömän paradoksin: miten rakentaa uudenlaisia tapoja olla olemassa ilman että niistä tulee vain yksi uusi selviytymiskeino järjestelmässä, joka tähtää tuottavuuden lisääntymiseen?
https://www.tinjaruusuvuori.com
Instagram: @tinjaruu

EMC Salminen

EMC Salminen on tieteen ja taiteen rajapinnasta inspiroituva ja siinä työskentelevä arkkitehti. Hän keskittyy taiteessaan sisäisen todellisuutensa ilmaisuun ja ulkoisen todellisuuden tutkimiseen. Taiteilijana hän on pääasiassa itseoppinut. Suomalaisuus ja kiinnostus arkkitehtuuriin näkyy Salmisen taiteessa loputtomana kiinnostuksena valoon, joka on aiheena myös hänen Pinni47:n installaatiossaan. Suomalaiset ovat herkkiä valolle elettyään vuodesta toiseen äärimmäisessä vuodenaikojen vaihtelussa – talven lamauttavasta pimeydestä aina keskikesän yöttömiin öihin. – Kokonaisvaltaisesti tilaa hyödyntävän installaation toteuttaminen on yleensä vaikeaa tavanomaisissa näyttely- ja galleriatiloissa, joissa ripustusmahdollisuudet esimerkiksi sisäkattoihin ovat rajalliset. Onkin siis hauskaa päästä rakentamaan kunnon installaatio Tampereen ensimmäiseen purkutaidetaloon, Salminen iloitsee.
www.emcsalminen.com
Instagram: @emcsalminen

Juha Saraste

Juha Saraste on akaalainen puutarhuri, joka on maamme pitkien talvikuukausien aikana kehittynyt romumetallia materiaalinaan käyttäväksi kuvanveistäjäksi. Hänellä ei ole takanaan sen kummemmin taiteen kuin metallialankaan opintoja. Saraste aloitti uransa tekemällä steampunk-tyylisiä huonekaluja, lamppuja ja soitintelineitä. Sittemmin hän on erikoistunut tekemään veistoksia eri eläimistä kuten matelijoista, linnuista ja hyönteisistä. Materiaalien kerääminen on Sarasteelle yksi hänen luovan prosessinsa hauskimmista vaiheista. Autiotalojen varastojen ja latojen penkominen on hänelle kuin aarteenmetsästystä. Saraste on myös osallistunut toimintaan malleinaan toimivien eläinten puolesta, lahjoittamalla osan teostensa myyntituotosta eläinsuojeluun ja susien salametsästyksen vastaiseen työhön.
Instagram: @juhasaraste

Sarri

Sarri on Tampereella asuva itseoppinut mediataiteilija. Hänen taiteessaan teosten sijaintipaikan arkkitehtuuriin yhdistyy 3D-mallinusta, kuvataidetta, animaatioita, anamorfista illuusiota, ääntä sekä projection mapping ja video mapping -tekniikoita. Teokset syntyvät aina johonkin tiettyyn tilaan tai paikkaan. Joskus Sarrin mediateokset ovat pelkistettyä varjojen leikkiä, ja toisinaan taas ne saattavat räjähdellä väreistä. Sarri on viehättynyt projisoinnin mahdollistamista ulottuvuuksista ja mahdollisuuksista tuottaa suurten pinta-alojen taidetta mitä erikoisempiin paikkoihin.
Instagram: @mapordie

Veikko Sikiö

Kuka? Veikko Sikiö. Mistä? Juupajoelta. Milloin? …kauan on aikaa siis. Mitä? Harrastelija, bussikuski ja sekatyöläinen. Miksi? Uteliaisuus on vienyt mukanaan moniin juttuihin, samoin kuin halu oppia ja kehittyä monella eri osa-alueella. Millainen teos näyttelyyn? Sähköllä toimiva mekaanin veistos. Millainen? Siitä voi havaita tämän hetkisiä fiiliksiäni maapallon tilasta.

Sini Somppi

Sini Somppi on tamperelainen taiteilija, kustannustoimittaja ja kääntäjä, jota kiehtoo eri merkkijärjestelmien välillä liikkuminen. Kuvataidetta hän lähestyy maagisen realismin ja salattujen tasojen kautta: monet arkipäiväisetkin asiat muuttuvat mystisiksi, kun niitä tarkastelee tietynlaisen linssin läpi. Taiteen monimuotoisuus ja inklusiivisuus kiinnostavat Somppia, joten hän innostui heti Pinni47-projektista. – Vaikka rakastankin museoita ja gallerioita, on niiden kynnys usein korkea. Inspiroivia taideilmiöitä löytyy alati myös instituutioiden ulkopuolelta, ja uskon, että purkutaidetalo kutsuu kaikenlaisia ihmisiä taiteen äärelle. Taide ja kulttuuri eivät ole ylellisyyttä vaan ihmisoikeus. Taide on myös hauskaa, kollektiivista leikkiä. Teokseni tarkoitus onkin kutsua kaikki tutkimaan maailmaa taianomaisesta näkökulmasta, Somppi kertoo.
https://sinisomppi.wordpress.com/
Instagram: @sini_somppi

Paula Varis & Paula-Leena Jokitie

Paula Varis on taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta valmistunut pukusuunnittelija ja skenografi ja Paula-Leena Jokitie on tekstiili- ja vaatesuunnittelija, pukusuunnittelija ja puvustaja, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta. Ajatus yhteisestä taideprojektista Pinni47:ssä houkutti Pauloja. – Olemme tehneet niin taiteellista kuin teollista suunnittelua pukujen ja tekstiilien maailmassa. Hylättyjen ja loppuunkulutettujen vaatteiden käyttö tuntui siksi luontevalta tässä projektissa. Materiaalivalinta on myös kannanotto kasvavaan tekstiilijäteongelmaan, jossa olemme itsekin osallisina työssämme teatteri-, tv- ja elokuvatuotannoissa sekä tekstiili- ja vaateteollisuudessa.
https://ihmefakiiri.fi/
Instagram: @vaulaparis & @paulaleena.jokitie

VHS-klubi

VHS-klubi on poikkitaiteellinen performanssiyhteisö, jonka toiminta kietoutuu videotyöpajojen, visualisoinnin, tapahtumajärjestämisen sekä 1980-luvun tekniikan ympärille. Klubi on tehnyt yhteistyötä jo yli sadan artistin kanssa. Simulaatio on VHS-klubin toistuva teema: 1980-luvun mainosestetiikan ja visailuohjelmien jäljitteleminen. Kopioinnin kautta syntyy jotain uutta ja kiinnostavaa kun kaksi erilaista aikakautta törmäytetään yhteen. Siniset työhaalarit ovat klubin tunnusmerkki. VHS-klubin installaatiohuone toteutetaan yhteistyössä tanssikollektiivi Luontosalaseuran kanssa. Teoksella on leikkisä suhde luonnon ja teknologian välillä ja tarkoitus onkin hämärtää rajapintaa näiden kahden maailman välillä.
www.kalevisuopursu.art
Instagram: @kalevisuopursuofficial