2. kerros

Purkutaidetalo Pinni47 on nyt suljettu, suuri kiitos kaikille kävijöille ja tukijoille!

Kuratoidun taidenäyttelyn lisäksi purkutaidetalo Pinni47 tarjoaa myös kaikille avoimen pääsymaksuttoman kulttuuritilan, jossa on esillä koko kesän olevia sekä vaihtuvia näyttelyitä ja teoksia, sekä tapahtumia ja työpajoja. 2. kerroksessa on mukana mm. TAMK Fine Art Graduates, Backlight: Nykyvaloa / New Rays, Myrskylintu: Ukrainan sodan immersiivinen tutkimusmatka sekä Romu & Random.

TAPAHTUMAT

Pinni47:n maksuttomat tapahtumat järjestetään 2. kerroksessa Nykyvaloa-näyttelyn tilassa. Tapahtumissa on rajallinen määrä istumapaikkoja.

Menneet
16.6. klo 12:30 Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro / Johtaja Petra Poutanen (Kuule Sävel! -ilmaiskonserttisarja)
17.6. klo 14:30 Tellus / Johtaja Petra Poutanen (Kuule Sävel! -ilmaiskonserttisarja)
17.6. klo 16:30  Väki / Johtaja Petra Poutanen (Kuule Sävel! -ilmaiskonserttisarja)
6.7. klo 17.30-19 Historian pienmiehiä – Pekka Kytömäen julkkarit
16.7. klo 15 Aavakaiku
20.7. klo 18 Absolute Key: Autiola
21.7. klo 18 TEINIART
22.7. klo 14-15 Elämäni repliikki
23.7. klo 15-18 SWÄG Ambient Sunday

BACKLIGHT: NYKYVALOA / NEW RAYS

Nykyvaloa-näyttely koostuu uuden sukupolven tekijöiden teoksista. Backlight2023-festivaalin teema, Julmaa valoa, on johdattanut heidät tutkimaan näkymättömiä voimia, jotka muovaavat tulevaisuuden todellisuuksia.

Nykyaika haastaa meidät jatkuvasti tiedostamaan ja kohtaamaan maailman tilan, niin sosiaalisesti, virtuaalisesti kuin poliittisestikin. Töidensä kautta tekijät esittelevät omat näkemyksensä aiheisiin, kuten ilmastonmuutos, identiteetti, yhteys ja nostalgia.

Nykyvaloa on ryhmänäyttely, jonka ovat toteuttaneet opiskelijat Tampereen ammattikorkeakoulun Fine Art -linjalta (TAMK, Tampere), Tampereen yliopiston kuvajournalismin opinnoista (TAU, Tampere) sekä Willem de Kooning Academiestä (WDKA, Rotterdam).

Tarkempaa tietoa ohjelmasta ja avajaisista tulee näyttelyn Instagram-tilille @newrays_nykyvaloa.

TAMK FINE ART GRADUATES

Dust Bunnies-ryhmänäyttely ja vaihtuvat yksityisnäyttelyt.

Pinni47:n 2. kerroksesta löytyy Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistuvien viiden Fine Art -opiskelijan ryhmänäyttely Dust Bunnies ja vaihtuvat yksityisnäyttelyt. Dust Bunnies -ryhmänäyttely koostuu Mia Huun roskaleluveistos installaatioista, Salla Kuoppamaan videoteoksesta, Emily Laakson maalauksista, Gabriella Presnalin seinäinstallaatioista ja maalauksista sekä Teuta Pashnjarin tekstiiliteoksesta.
Dust Bunnies -ryhmänäyttely on esillä 7.-11.6.

Yksityisnäyttelyiden aikataulut ovat seuraavat:
Teuta Pashnjari: 14.-18.6.
Emily Laakso & Gabriella Presnal: 21.-2.7.
Salla Kuoppamaa: 5.-9.7.
Mia Huu: 12.-16.7.

Taiteilijoiden Instagram-tilit:
@miahuu
@sallakuoppamaa
@emilymollymandy
@gabriellapresnal
@teutaptea

MYRSKYLINTU: UKRAINAN SODAN IMMERSIIVINEN TUTKIMUSMATKA

Myrskylintu on ajatuksia herättävä installaatio. Tämä kiehtova kokemus kutsuu kävijöitä todistamaan jyrkkää jakoa rauhan ja konfliktin välillä, jota edustaa tilan fyysinen jakaminen kahteen erilliseen osaan: valkoiseen ja mustaan.

Myrskylintu on koskettava muistutus rauhan hauraudesta ja konfliktin pysyvistä seurauksista. Upottamalla kävijät tähän voimakkaaseen tarinaan teos pyrkii edistämään empatiaa, pohdintaa ja vuoropuhelua Ukrainan sodasta ja lopulta syventämään ymmärrystä aseellisten konfliktien kauaskantoisista vaikutuksista yksilöihin ja yhteisöihin.

Työryhmä: Kateryna Harahulia, Helena Kulishova ja Eleonora Prits.
Yhteistyössä Artists at Risk, Helsinki International Artist Programme (HIAP) ja Ukrainatalo.

ROMU & RANDOM

Aiemmin Satamakadulla vaikuttanut kansankioski @romuetrandom on vallannut huoneen Pinni47:n kakkoskerroksessa! Kesän aikana Romulan väki tekee huoneessa taidetta muun muassa rakennuksesta löytyneestä romusta. Tuloksena on jotain randomia!

PUNAINEN HUONE

Nimensä mukaisesti punaseinäisen huoneen sisällöt vaihtuvat pitkin kesää. Huone muotoutuu aina kulloisenkin taiteilijan tai ryhmän näköiseksi näyttelyn, työpajojen tai muun toiminnan kautta.


26.-30.7. Saara Metsäranta ja Mia Lempinen – Keltainen kaupunki
Keltainen kaupunki on kolmen runovideon kokonaisuus, jossa tekstit ovat syntyneet yhdessä kuvan kanssa vuosina 2017-2023.

Menneet:
7.-22.6. Kotelo-tila (työpari Aarni Tujula ja Anni Vilkko)
8.-16.7. Herkkä hyytelö
19.-23.7. UNELMIA-taidetyöpaja (yhteistötaideteos löytyy sisäpihalta)